Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

VIDEO - Μάγια Τσόκλη: Πώς άλλαξε ο τρόπος ζωής της μετά τον καρκίνο

 Η Μάγια Τσόκλη είναι από τις αξιοζήλευτες γυναίκες γιατί κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της. Μέσα από τη δουλειά της έκανε τα ταξίδια τρόπο ζωής. 


Είναι όμως και από εκείνες τις γυναίκες που έδωσε μάχη με τον καρκίνο και μάλιστα μίλησε ανοιχτά για αυτό. Από τότε που ήρθε αντιμέτωπη με την ασθένεια αυτή η στάση της και ο τρόπος που έβλεπε τα πράγματα άλλαξαν. 

Η δημοσιογράφος είχε εξομολογηθεί στην Τατιάνα, ένα περίπου χρόνο πριν, τα συναισθήματά της. Πιστεύει ότι πρέπει να μιλάμε για τον καρκίνο. Η ίδια δηλώνει ρεαλίστρια μέχρι υπερβολής και μιλάει στο People για την περιπέτεια της υγείας της και τον τρόπο που το αντιμετώπισε.

“Ένα πράγμα που μαθαίνεις σίγουρα “σ’ αυτές τις ιστορίες” είναι «να κάνεις “ειρήνη με το θάνατο”. Στο τέλος, φοβάσαι πιο πολύ τον πόνο ή την ταλαιπωρία, όχι το “πέρασμα απέναντι”. Και στο δια ταύτα, αυτό που σου μένει είναι η ζωή. Η όξυνση των αισθήσεων, η χαρά της κάθε μέρας. Μια νέα “συνειδητότητα”. Μοιραία, αλλάζουν οι προτεραιότητές σου, ο τρόπος που αξιολογείς τα πράγματα της καθημερινότητας που άλλοτε θεωρούσες σημαντικά. Ας πούμε, σήμερα, είχα να πληρώσω την Εφορία και να δω και τη γιατρό μου. Δεν ήταν καθόλου ευχάριστα τα νέα της Εφορίας, πίστεψέ με. Όμως η συνάντηση με τη γιατρό μου με έκανε να τα δω με άλλη οπτική…”.


Όσον αφορά τις πρώτες μέρες που έμαθε για την ασθένειά της και τις πρώτες σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό της, είπε: “Είμαι ρεαλίστρια μέχρι υπερβολής. Από κει και πέρα, βέβαια, σου παίρνει κάποιο χρόνο να συνειδητοποιήσεις τι γίνεται. Στην αρχή λες “ΟΚ, δηλαδή τι; Αυτό ήταν; Χαίρετε, γεια σας;”. Για να απαντήσεις σε αυτό, πρέπει πρώτα να κάνεις σειρά εξετάσεων, για να δεις τι είναι, πού είναι, πόσο σοβαρό είναι. Ξεκινάς λέγοντας “ελπίζω να μην έχω” και φτάνεις να λες “ελπίζω να έχω μόνο αυτό”. Στο τέλος, μπαίνεις σε μια διαδικασία απλώς να καταφέρεις να βγάλεις τη μέρα. Μέρα με τη μέρα το παλεύεις”.


Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί

Δες ακόμα όσα είχε εξομολογηθεί η δημοσιογράφος, ένα χρόνο πριν, στην Τατιάνα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...